نشست خبری رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی با موضوع همایش بین المللی هندسه نظم جدید جهانی
سرتیپ دکتر اسماعیل احمدی مقدم، رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی عصر روز دوشنبه مورخه 1401/09/14 در یک نشست خبری که به منظور معرفی همایش بین المللی «هندسه نظم جدید جهانی» در این دانشگاه برگزار شد با اصحاب رسانه دیدار و توضیحاتی را در خصوص این همایش و ضرورت و اهمیت آن بیان نمود.
دکتر احمدی مقدم در این جلسه اظهار داشت: مقدمات این همایش از مدتها قبل و مدتی پس از جنگ اوکراین در ستادکل نیروهای مسلح پیشبینی و شورای برگزاری همایش به ریاست سردار باقری تشکیل شد. وی افزود: هر قدرتی ماندگار نیست و تاریخ بشر حاکی از جابهجایی قدرت بوده و در عصر ما نیز با پیشرفت دانش و تکنولوژی این جابهجاییها سرعت بیشتری به خود گرفته است؛ به عنوان مثال قدرتهای مانند عثمانی و روسیه در جنگ جهانی اول فروپاشیدند و در جنگ جهانی دوم نیز قدرت انگلستان به افول رفت و در مقابل شوروی سابق قدرت یافت.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در ادامه افزود: احیای مجدد قدرت روسیه و چین و قدرتهای نوظهور و پیمانهای امنیتی و اقتصادی و پیدا شدن بازیگران جدید، نشان داد جهان تک قطبی، عملی نیست. وی افزود: با جنگ اوکراین شتابگیری تغییر و جابهجایی قدرتها را شاهدیم. هر کشوری که بخواهد در میدان آشوبناک و پر از قطعیتنداشتنها برای جامعه و ملت خود عمل کند نیازمند شناخت این فضای جدید است بر این اساس باید تلاش کنیم بر محیط آینده تا حد امکان آشنا و مسلط شویم چون این امکانپذیر نیست که صرفاً با دانش درون کشور به این مهم دستیابی داشته باشیم بلکه به اشتراکگذاری دانش در این زمینه هم اهمیت دارد.
سرتیپ احمدی مقدم در خصوص همایش بین المللی هندسه نظم جدید جهانی نیز اعلام داشت که با دعوت از دانشگاهها و مراکز علمی بینالمللی در این همایش تلاش کردیم تا بتوانیم تصویر دقیقتری از آینده ارائه کنیم تا جمهوری اسلامی هم بتواند در این میدان جدید عملکرد مناسبی داشته باشد و در مسیر پیشرفت گامهای بلندتری بردارد و جانمایی خوبی پیدا کند. وی افزود: تبیین مفاهیم نظری در شکلگیری نظم جدید جهانی، گفتمانسازی و ترویج ادبیات نظم جدید از جمله اهداف این همایش است.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی هشت محور اصلی را برای این همایش ذکر نمود: مفاهیم، نظریه ها و رویکردهای جدید در شکلگیری نظمجدید جهانی، مولفههای تاثیرگذار در نظم جدید جهانی، معنویت، مهدویت و موعودگرایی نظم جدید جهانی، روندها و سناریوهای پیش روی نظم جدید جهانی، بازیگران اصلی و کنشگران موثر بر شکل گیری هندسه نظم جدید جهانی، ساختارها و نظامات منطقه ای و بین المللی در آینده، جبهه مقاومت و نظم جدید جهانی، و جمهوری اسلامی ایران و هندسه نظم جدید جهانی و منطقه ای و انقلاب اسلامی. و در ادامه افزود: در برگزاری این همایش۵۴ سازمان و مرکز ملی و ۴۲ دانشگاه و مرکز مطالعاتی بین المللی همکاری دارند و علاوه بر این ۴۲ پیش همایش داخلی و ۱۱ پیش همایش خارجی به صورت وبیناری یا حضوری پیش بینی شده است.
دکتر احمدی مقدم در بیان توضیحات مربوط به این همایش افزود: علاقمندان جهت حضور در این همایش فرصت خواهند داشت چکیده مقاله را تا ۱۵ دی و اصل مقالات را نیز تا ۷ اسفندماه امسال به دبیرخانه همایش ارسال کنند و در نهایت همایش در بیستم و بیست و یکم اردیبهشت ماه سال آینده در محل دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار خواهد شد.