مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا، حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) در تاریخ 1401/02/06 و در دیدار دانشجویان چنین فرمودند:

«حال امروز دنیا در آستانه‌ی یک نظم جدید است. این جنگ اوکراین را به نظر من باید یک مقداری با یک دید عمیق‌تری نگاه کرد؛ این جنگ صرفاً یک حمله‌ی نظامی به یک کشور نیست. ریشه‌های این حرکتی که امروز انسان دارد در اروپا مشاهده میکند، ریشه‌های عمیقی است و آینده‌های پیچیده و دشواری را انسان حدس می زند که وجود داشته باشد. خب اگر فرض کنیم که این حدس ما حدس درستی باشد و دنیا در آستانه‌ی یک نظم جدید باشد، آن وقت همه‌ی کشورها از جمله کشور ایران اسلامیِ ما وظیفه دارد جوری در این نظم جدید حضور پیدا کند ــ حضور سخت‌افزاری و حضور نرم‌افزاری ــ که بتواند امنیّت کشور را، منافع کشور را و ملّت را تأمین کند، در حاشیه نماند، عقب نماند. خب اگر قرار شد که کشور بخواهد یک چنین کار بزرگی را انجام بدهد، یعنی حضور سخت افزاری و نرم افزاری داشته باشد در تشکیل نظام جدید جهانی، بیشترین مسئولیت به عهده کیست؟ صفوف مقدم چه کسانی هستند؟ دانشجوها، دانشگاهیان؛ یعنی شماها باید جلوتر از همه باشید؛ شماها باید تأثیرگذارترین قشرها باشید.»

دانشگاه عالی دفاع ملی که در تابعیت ستاد کل نیروهای مسلح می‏ باشد، در راستای مأموریت اصلی خود که تربیت و پرورش فرماندهان و مدیران راهبردی کشور است، برای حرکت در مسیر تحقق مطالبه مقام معظم رهبری از جامعه دانشگاهیان کشور، ضمن کسب تدابیر مقتضی از ریاست محترم ستاد کل نیروهای مسلح و رئیس هیئت امنای دانشگاه، سردار سرلشکر پاسدار دکتر محمد باقری، برگزاری یک همایش در سطح بین المللی با عنوان «هندسه نظم جدید جهانی» رادر دستور کار خود قرارداده است.

با توجه به گستردگی ابعاد همایش و لزوم مشارکت حداکثری مراکز علمی و شخصیت های صاحب نظر ملی و بین المللی، دانشگاه عالی دفاع ملی با تشکیل دبیرخانه همایش اقدامات اولیه را در ارتباط با مراکز علمی در سطح ملی و بین المللی راهبری نموده و این اقدام همچنان بطور پیوسته و مستمر در جریان است.

بی تردید موفقیت در برگزاری چنین همایشی، نیازمند مشارکت جدی و همراهی مراکز علمی و صاحب نظران برجسته در سطوح ملی و بین المللی بوده و دستیابی به اهداف این همایش، موج فکری تازه‏ای را ایجاد خواهد نمود تا به حول و قوه الهی گامی هرچند کوچک در تحقق مطالبه مقام معظم رهبری مدظله العالی محسوب خواهد شد.